28 listopada 2023 r. w Narodowym Instytucie Zdrowia
Publicznego PZH-PIB w Warszawie, odbyły się warsztaty kulinarne dla
uczniów klas I-VI, realizowane w ramach ogólnopolskiego programu Junior Edu-
Żywienie (JEŻ), w którym nasza szkoła bierze udział.
Uczniowie pod bacznym okiem dietetyków i ekspertów w zakresie żywienia,
samodzielnie wykonywali pyszne mleczno-owocowe desery. Nauczyli się jak
komponować zdrowe i pełnowartościowe posiłki oraz sporządzać gronolę z
płatków, suszonych owoców i orzechów.
Zaproszenie naszej szkoły na warsztaty kulinarne, było jednym z działań w
ramach współpracy szkoły z Instytutem Żywności i Żywienia, a także wspaniałą
okazją do zwiedzenia stolicy i jej najważniejszych zabytków tj. Kolumna
Zygmunta i Zamek Królewski na Placu Zamkowym oraz Łazienki Królewskie.
K.Z.